Mi az a mood board?

Mire való, és miért fontos?

A mood board manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és a tervezők, lakberendezők első lépéses szűrésként szokták használni mikor egy otthon, stílus kialakításába kezdenek.

A mood board szinte az első lépések egyike mikor elkezdjük megtervezni otthonunk belső tereit, színeit és a bútorok valamint kiegészítők stílusát.  A mood board szó jelentése hangulat tábla vagy inkább stílus táblát jelent. Ez a stílus tábla lényegében egy kollázs, vizuális ötlettár melyen a tervező, vagy akár természetesen saját magunk is összegyűjthetjük az első ötleteket a fentebb említettek kapcsán. Több ilyen táblát is készíthetünk, melyek fokozatosan alakulnak mire végül összeáll az  a stílus és szín világ, amiben úgy érezzük igazán otthon lehetünk majd. Érdemes a lakás főbb szobáira is külön táblát készíteni, hogy amikor rátekintünk egységként tudjuk kezelni. Arra figyeljetek amikor tervezitek a belső stílusát a lakásnak/háznak, hogy akkor születik szép belső design amikor az egyben lévő terek színben és stílusban harmonizálnak a külön nyílóak pedig árnyalataikban különülnek el a fő helységektől de stílusában mégis komplett egészet alkotnak együtt. 

                              

 

Mi itt a Kübernél a bútor tervezői munkánk során rengeteg bútor színmintát tárunk elétek így a saját mood boardotokhoz tudjuk igazítani a bútorok színeit és stílusát is.  A konyhabútor, nappali bútor valamint a gardróbok meghatározó stíluselemei a tereknek ezért érdemes a tervezésüket szakemberre bízni. Tervező kollégáink szívesen segítenek bármilyen bútortervezési kérdésről legyen szó. A jól használható bútorok mellett nagy hangsúlyt fektetünk a designra és természetesen a csúcsminőségre. Mindig nagy segítség a mi munkánkba is a hangulati kép gyűjtemény, mert egyből látjuk mi az elképzelés, mi az amit szeretnétek és hatékonyan tudunk tervezni.

Tippek arra, hogy mik szerepeljenek egy mood boardon:

1.Színek!!! Gyűjtsetek színpalettákat és rakjátok őket egymás mellé, hogy harmonizálnak-e egymással.

2.Inspiráló hangulatfotók, képek, továbbá illusztrációk

3.Konyha, nappali, gardrób stb fotói, amik tetszenek

4.Esetlegesen a konyha vagy a többi bútor front típusai (mart, festett, magasfényű, matt, faerezetes stb)

5.Konyhai kiegészítők színei

Ötletekért nézegesd a Pinterestet, sokat fog segíteni!

Kísérletezzetek, vegyetek el, tegyetek hozzá bátran, de ne veszítsétek szem elől, hogy a végső stílust adott esetben hosszú évekig fogjátok nézni! Sok sikert!

 

 

 

Képek forrása:Pinterest