Kivitelezés

Gyártás

A koncepció tökéletesen összeállt, a felmérés megtörtént. Jöhet a gyártás!

A megálmodott bútort egyedileg csak Neked gyártjuk, senki másnak nem lesz ilyen konyhája. Ez direkt a Te szokásaidhoz és otthonotok méreteihez fog igazodni. Ez ugye elképzelhetetlen lenne standard méretű előregyártott bútorok esetén?

Ha a gyártás közben még kérdés merülne fel, projektvezető kollégánk keresni fog, hogy meg tudjátok beszélni a dolgot, illetve Te is bármikor keresheted őt, ha kérdés merülne fel az építkezésen vagy valamilyen változás történik. 

Műhelyünk Budapest határában, Ürömön található, ahol CNC-vezérelt technológiával biztosítjuk, hogy minden bútor a lehető legpontosabban legyen összerakva. 

 

Gyártási idő

A gyártási időnk leterheltségünktől és a bútor típusától függően körülbelül 8 hét. 

Nagy hangsúlyt fektetünk, hogy a határidőket be is tartsuk. Tudjuk mennyi minden nehézséggel kell szembenézni egy építkezés vagy felújítás során, azon vagyunk, hogy legalább a bútorozás simán menjen!

Szállítás

A tervezett határidő előtt egyeztetünk veled a szállítás pontos napjáról és időpontjáról. Kollégáink kiszállítják a bútorokat, kezdődhet a beépítés!

Beépítés

Szakképzett bútorszerelő kollégáink otthonodban beépítik a bútort. Odafigyelnek, hogy minden részlet a helyére kerüljön. A szerelés során beállítják a bútorokat vízszintbe, a felső szekrényeket szakszerűen rögzítik a falra, figyelemmel vannak arra is, hogy milyen anyagból készült a fal. Kivágják a munkalapból a mosogató és főzőlap helyét is, ám elektromos és vizes bekötést nem végeznek, ez minden esetben a szakszerviz vagy hitelesítéssel rendelkező villanyszerelő feladatát képezi. Végül beállítanak minden ajtót pontosan, behelyezik a gépeket, bekötik a LED-világítást és kész is az álomkonyhád!

A helyszíni szerelés időtartalma a bútor nagyságától függ. Összességében 1-3 nap körül érdemes számolni.

Gyakori kérdések

Mennyi idő alatt készül el a megrendelt bútor?

Általánosan körülbelül 8 héttel érdemes kalkulálni.

A beépítés időtartama pedig attól függ, hogy mekkora a mérete egy-egy bútornak vagy összeállításnak, ezért erről mindenki személyre szabottan kaphat tájékoztatást munkatársainktól. Általánosságban azonban elmondható, hogy a helyszíni beépítés 2-3 napot szokott igénybe venni. 

Van-e lehetőségem arra, hogy megtekintsem a vasalatokat, illetve az alapanyagokat?

Természetesen, bemutatótermünkben minderre van lehetőség! Kérjük, egyeztess időpontot a telefonos elérhetőségünkön keresztül!

Amennyiben ellátogatok hozzátok bemutatótermi tanácsadásra, vagy helyszíni felmérést igényelek, az jár-e valamiféle kötelezettséggel?

A bemutatótermi tanácsadás, illetve a helyszíni felmérés természetesen semmiféle kötelezettséggel nem jár! Érdeklődj bátran munkatársainknál!

Folyóméter árakkal kapcsolatban tudtok tájékoztatást adni?

Mivel cégünk egyedi bútorok gyártásával foglalkozik, így az árak kalkulálása is egyedileg történik. Két teljesen egyforma, vagy külsőleg nagyon hasonlító bútor ára is különböző lehet, hiszen számos tényező határozza meg azt, hogy mennyibe is fog kerülni egy adott bútor. Ezért, ne habozz, kérj munkatársainktól ingyenes árajánlatot!

 

Milyen garancia vonatkozik bútorokra?

Minden általunk tervezett német nobilia konyhára 10 év garancia vonatkozik a rendeltetésszerű használtból fakadó meghibásodásokra.

A beépített konyhagépekre is érvényes természetesen garancia, de ez gyártótól és értéktől függően, eltérő lehet. Erről pontosan kollégánk tud felvilágosítást adni, a kiválasztott készülékek függvényében.

 

Hol készülnek el a megrendelt bútorok és milyen anyagokból?

A bútorok gyártása során felhasznált alapanyagokat, minden esetben megbízható forrásból szerezzük be. Nyugat-Európai, többnyire német és osztrák beszállítókkal állunk kapcsolatban.

A bútorok gyártási folyamata Németországban történik.  A bútorok beszerelését pedig, minden esetben szakképzett, hozzáértő asztalosok segítségével végezzük el. A bútorok gyártási folyamatába IDE kattintva kaphat izgalmas betekintést.

Történik helyszíni felmérés?

Természetesen, igen! Mi azt javasoljuk, hogy a folyamatot egy ingyenes bemutatótermi konzultációval kezdjük.

Ehhez megteszi egy alaprajz is, de egy általad készített egyszerű skicc is megfelelő ahhoz, hogy elkezdjük a tervezést.

A gyártás előtt viszont mindenképpen szakszerű felmérés szükséges. Ekkor kollégáink kimennek a helyszínre és a legmodernebb eszközökkel dokumentálják a pontos méreteket. Igy tudunk teljes felelősséget vállalni a gyártás és a beépítés sikerére.

Ha esetleg már az első lépésként szeretnéd, hogy a felméréssel kezdjük, ez is lehetséges!

A helyszíni felmérés szolgáltatásunk díját megtalálod oldalunkon ITT

 

Tudjátok tárolni a bútort, ha még nem készült el az építkezés?

Igen, tudjuk! Tapasztalataink szerint az számít kivételesnek, ha napra pontosan, időre készül el egy építkezés. Hogy emiatt biztosan ne kelljen aggódnod, 3 hónapig semmilyen tárolási díjat nem számolunk fel a raktározás után. Amint jelzed, hogy várhatóan mikor készül el a terület, igyekszünk mihamarabb időpontot találni konyhád helyszíni beépítésére. 

Tartalmazza az ajánlat a beépítés költségét is?

Igen! Mindig komplett megoldásban gondolkozunk, így árajánlatunk tartalmazza a helyszínre való kiszállítás és a beépítés költségét is. Ha konyhagépeket is nálunk rendelsz, ezeket ingyenesen a helyszínre szállítjuk, a bútorral együtt. 

Milyen tényezők befolyásolják a leginkább a bútor árát?

A végső árat számos tényező befolyásolja, minden esetben igyekszünk úgy összeállítani a konyhabútor szettet, hogy a leginkább személyre szabott megoldást kapjuk a felszereltség és a költségkeret egyensúlyában, ehhez akár több tervezés is szükséges.

Lássuk azonban, mik azok a sarkalatos pontok, amik különösen nagy hatással van bútorunk árára:

  • bútorajtók : 1-től 10-ig különböztetünk meg árkategóriákat, a két szélsőség között több, mint 50%-os árkülönbség is lehet.
  • sarkok kihasználása: a különböző saroktálcák nagyon praktikusak, de figyelembe kell venni, hogy a költség oldalról is nyomnak a lattba.
  • oldalfalak: a toronyszekrények oldalai és a konyhasort záró elemek oldalai, úgynevezett látszó oldalak. Itt 10 féle színből tudunk az alapárban választani,  hogy az oldalak színe harmonizáljon a munkalap vagy az ajtók színével. Használhatunk ezenkívül un. vendégoldalakat, amik gyakorlatilag megegyeznek a front anyagával, ám az így keletkező extra m2 árral is kalkulálnunk kell.
  • munkalap: széles a lehetőségek tárháza munkalapok terén is. Normál (laminált), kompakt lemez, technikai kövek, kerámia, tömör fa, illetve különböző vastagságok. A folyóméter árak között, több, mint tízszeres is lehet a különbség, ezért mindenképp érdemes tervezőink segítségét kérni, hogy megtaláljuk a számunkra leginkább megfelelő kivitelt.
  • plafonig beépítés: a maximális helykihasználás jegyében gyakori megoldás a plafonig történő beépítés. Ez különösen kis helyiségek esetében előnyös, viszont vegyül figyelembe, hogy kb. 25-30%-ban emeli a költségeket, a konyha egészét tekintve. Ha kötött költségkerettel dolgozunk, számításba jöhet, hogy a konyha két részletben kerüljön kivitelezésre.

Milyen fizetési ütemezéssel kell számolnom?

50% előleg befizetés szerződéskötéskor

50% második részlet a gyártás végeztével, helyszínre való kiszállításkor

Egyedi fizetési ütemezéssel kapcsolatban, kérjük keresd Kollégánkat. 

Merülhetnek fel rejtett költségek?

Egész biztosan nem. Ha a helyszíni felmérés szolgáltatásunkat igénybe vetted és megfelelő körülmények voltak a méretfelvételhez, úgy minden felelősséget vállalunk a beépítés kapcsán. 

Szintén nem kell számolnod esetleges árfolyam kockázattal, mert a megrendelés napján aktuális EUR árfolyam szerint, fix áron történik a megrendelés. 

Van lehetőség változtatni a terven?

Természetesen. Általában 2-3 verzió is készül, amíg megtaláljuk az igazit. A célunk, hogy addig csiszoljuk a tervet, amíg a leginkább testhezálló megoldást nem kapjuk. Ki tudunk próbálni több kategóriát, más színeket, változó elrendezéseket. Keresd Kollégánkat és mindenben segítségedre lesz.