Modern konyha

Mit is értünk pontosan modern/minimál konyhabútor alatt?

A Küber szakértője a modern konyhabútorok világának.

A modern bútor fogalma napjainkban egyenlő a letisztult, egyszerű formák világával. Egy ilyen konyha tervezésekor odafigyelünk arra, hogy minél kevesebb törésvonal legyen az összeállításban, az egyes síkok egybevágjanak, folyamatosság jellemezze a vonalvezetést. A modern konyhabútor tervezésénél, illetve a  minimál trendeknél minden esetben vannak bizonyos kritériumok, amelyek megadják a bútor jellegét. 

Minimál trendek

A letisztult konyhabútorok végkifejlete a minimál design bútor, itt kimondottan csak egyenes vonalaknak és téglatesteknek van helye a tervezőasztalon, minden kicsit is felesleges elemet elhagyunk, a design főszerepet kap. 

A minimál bútorok jellemzője, hogy lehetőleg nélkülözzön minden látható törésvonalat vagy fogantyút, valamint a jövőbe tekintő anyaghasználatot igényel a tökéletes minimál bútor élményhez. Ezek a bútorok általában nyomásra nyíló rendszerekkel válnak igazán stíluséhűé. Sok esetben ezek a konyhák és lakás berendezések a megfelelő kiegészítőikkel válnak otthonossá.

A modern és minimál bútorokra egyaránt jellemzőek a horizontális formák, így előtérbe kerülnek a felnyílós felső szekrények, melyek széles, fektetett formájukkal nagyon jól tágítják a teret.

Alsó szekrényeknél leginkább a fiókos elemek dominálnak, szintén a nyújtott formák jegyében. Ez nem csak a modern konyhabútor stílusjegye, hanem igen praktikus megoldás is: a teljes kihúzású fiókok esetében, az alsó szekrények leghátsó részeihez is gyerekjáték hozzáférni.

Letisztult vonalak, modern otthonok

Azoknak, akik letisztult, modern  konyhabútort szeretnének, de törekednek egy meleg családias otthon kialakítására és tartanak a minimál irányzat “hidegségétől” a középutat ajánljuk: egy olyan bútort, ami könnyed, légies formákkal bír. Van  benne elegendő tároló hely a szekrények mélyén. A maximális komfortról ilyen esetekben kihúzható kamraszekrényekkel, praktikus sarokelemekkel és teljes kihúzású fiókokkal gondoskodunk.

Bútoraink döntő többsége ebben a stílusban magasfényű ajtókkal rendelkezik, ezek közül is dominálnak a világos: fehér vagy bézs árnyalatok, de a bátrabbak már a sötétebb tónusok felé is elmerészkednek. Az igazán igényes és kiemelkedően fényes, tökéletes tükör szerű felületekhez akryl magasfényű és festett MDF alapanyaggal dolgozunk.

 

 Nézz be elkészült modern konyháinkba

 

Modern stílusú bútorainkra jellemző:

 •  rugalmas méretrendszer
 • egyedi design kialakítások
 • ötletes helykihasználás a bútorban
 • praktikus sarok, kihasználó tálcák, kamraszekrények
 • tökéletes magasfényű bútorajtók
 • változatos fogantyúk: élbe mart, síkba helyezett, hosszított
 • nyomásra nyíló rendszerek
 • motorikusan működő rendszerek
 • időtálló munkalapok
 • Technistone,  Dekton és tömörfa munkalapok
 • fékezős fiókok, felnyílók és ajtók, német minőségben!

Egy modern konyhában fontos szerepet játszik a megfelelő világítás. A legtrendibb design és hangulat világítások plusz értéket adnak a konyhabútorhoz, míg egy jól kiépített pult világítás nagyban megkönnyíti a konyhai munkát. Mi ebben is segítünk! A világításokról bővebben ITT olvashatsz.

A mai modern bútor felszerelésénél már alapkövetelmény a csillapított, halk és finom ajtózáródás, legyen szó nyíló vagy felnyíló ajtókról vagy éppen fiókos elemekről.

 

Modern bútorok faerezetes anyagokkal

Ha modern, ám mégis faerezetes anyagot képzelsz el álomkonyhádba, erre is van lehetőség.

A fenti stílusok megvalósíthatóak faerezetes hatású ajtókkal is. A fa hatást elérhetjük már professzionális szinkron nyomott technikával készült fa utánzatú anyagokkal, vagy fafurnérral is. A technika fejlődésének köszönhetően az általunk használt fa mintázatú anyagok megszólalásig hasonlítanak az eredeti anyaghoz.

Faerezetes modern konyhabútoraink

 

Bútortervezésnél alábbi szolgáltatásainkat kérheted:

 

 • tanácsadás, tervezés bemutatótermünkben
 • 3D-s tervkészítés, igény esetén fotorealisztikus képkidolgozás
 • gyártás akár egyedi méretek alapján
 • helyszínre való kiszállítás
 • professzionális helyszíni felmérés
 • beépítés

A bútorok szinte minden egyes részletére több megoldást tudunk kínálni, ebből adódóan az árak is nagyon eltérőek lehetnek. Minden általunk gyártott bútor egyedi, ezért kérd ingyenes, személyre szóló előzetes árajánlatunkat vagy jelentkezz be személyes tanácsadásra.

 

Minden, ami a bútortevezéshez szükséges

Okos megoldások

Bútorvasalatok

Bútor,- és munkalapok

Világítás