Készülj fel a Küberrel 2024-re!

Inspirációk és a legújabb trendek a Kübertől

 

Ismét eltelt egy év és beköszöntött a szeptember.

A gyermekeket az iskola első napjai tartották lázban, a bútortervezőket pedig a Németországban megrendezett nobilia Hausmesse Konyhakiállítás.

Ennek a kiállításnak az egyedisége abban is rejlik, hogy kizárólag meghívóval látogatható. Így mindazok, akik az egész világban a német konyhabútor óriás partnerei, elsőként értesülnek a 2024-es innovációkról, újdonságokról, trendekről.

 

A kiállítás azonban nem csak konyhákat mutat be, hanem komplett étkezőket, nappalikat és a házban megtalálható összes helységet. Megjelenít különböző design elemeket, konyhai és egyéb megoldásokat valamint a következő évek potenciális sláger színeit, anyagait.

Itt egy tervező olyan sok impulzust kap, amely kitart legalább a következő évig.

Mivel a Küber számára kiemelten fontos, hogy kollégáit folyamatosan képezze, ezért kötelezőnek tartjuk, hogy minden ilyen nagyszabású eseményen ott legyünk, így Megrendelőink az elsők között  értesülhetnek a trendekről.

 

Lássuk, hogy ezen az impozáns kiállításon idén mivel találkoztunk. Olvassátok szeretettel alább a kiállítás összefoglalóját és a 2024-es trendek előrevetítését.

 

Az innovatív anyagoktól a merész színpalettákig merüljünk el a legnépszerűbb trendekben, amelyek átalakítják a tereket és inspirálnak egy olyan otthon létrehozására, amely egyedi stílust tükröz.

A 2024 -es trendekből négy területet emelnék ki melyekre példát is tálalhattunk bőven a kiállításon. A belsőépítészeti világ minden bizonnyal kiemelten kezd foglalkozni a természethez való kapcsolódással és a fenntartható gyakorlatokkal. Minden más irány is ezen eszme felé halad.

 

  1. Fenntartható és környezetbarát tervezés:

Ha környezettudatosságról van szó, mindenki számára egyértelmű, hogy ebben a németek már igen hosszú évek óta Európa élén állnak.

Nem csoda, hogy bútorgyártásukban is minimálisra igyekszenek csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat. Nem is kis sikerrel, hiszen rengeteg tanúsítványt tudhatnak magukénak ebben is.

A fenntarthatóság az elmúlt években a belsőépítészet/lakberendezés fontos elemévé vált.

2024-ben ez a tendencia tovább erősödik, mivel egyre több lakástulajdonos részesíti előnyben a környezetbarát döntéseket. Az újrahasznosított anyagokból készült bútoroktól az energia hatékony világítási megoldásokig a fenntartható design elemek lesznek az élen.

A természetes és szerves anyagok, mint például a bambusz, a parafa és a fa nagy keresletet jelent majd környezetbarát természetük és esztétikai megjelenésük miatt. Fenntartható dizájnelemek, bútorok beépítése csökkenti a háztartás szénlábnyomát, és közben nyugodt és megnyugtató légkört teremt.

Ehhez kapcsolódóan tavaly már a nobilia megalkotta Senso névre keresztelt újrahasznosított fából készült bútorkategóriáját, mely most további színekkel bővült.

A trendeknek megfelelően két csodálatos új szín került be, a Jade és a Korall, illetve a közkedveltebb színekből is elérhető már ez a kategória. Prémium matt fehér, alpesi fehér, palaszürke színben is.

A Senso család 100% -ban újrahasznosított faanyagból készül és 100%- ig újrahasznosítható önmaga is.

Megújult csodás felülettel, ujjlenyomatmentes kivitelben válik gyorsan mindenki kedvencévé.

 

2. Biofil tervezés:

A természettel való kapcsolat mélyen befolyásolja jólétünket, és minél többet tudunk ebből életünkbe és mindennapjainkba becsempészni annál többet nyerünk.

2024-ben várhatóan nagyobb hangsúlyt kap a természetes elemek belső terekbe való integrálása mint eddig.

Élő falak, beltéri kertek és nagy ablakok, amelyek bőséges természetes fényt engednek be, népszerű választások lesznek. A biofil dizájn a természetes textúrák és anyagok, például kő, márvány és terrakotta használatát is hangsúlyozza. Ezek az elemek vizuálisan nyugtatnak, a harmónia és a nyugalom érzetét keltik.

A biofil tervezési elvek beépítésével otthonodba olyan teret alakíthatsz ki, amely elősegíti a pihenést és a megújulást.

A biofil elvekhez és energiaatékonységoz szépen kapcsolódik a nobilia újabb innovációja az Xtra hob főzőlap.

A kiállításon debütált egyedi fejlesztésű Xtra Hob főzőlap egy speciálisan kialakított, síkba épített páraelszívós főzőlap, amely tökéletesen összeolvad a reprodukciós palaszürke kő munkalappal. Csodás design, kiemelkedő hatékonyság!

  • Xtra esztétikus
  • Xtra praktikus
  • Xtra energiahatékony

3.Technológia:

Ahogy a technológia továbbra is alakítja életünket, nem meglepő, hogy belépett a belsőépítészet területére. A technológia beépítése javíthatja lakótereink funkcionalitását, esztétikáját és általános élményét. A hangvezérlésű világítástól és termosztátoktól az automatizált ablakkezelésekig és biztonsági rendszerekig az intelligens otthoni eszközök hozzáférhetőbbé válnak, és zökkenőmentesen beépülnek lakótereinkbe.

Az innovatív technológia nagyobb vezérlést és kényelmet tesz lehetővé, lehetővé téve a lakástulajdonosok számára, hogy egyszerű hangutasítással vagy okostelefon-alkalmazásokkal beállítsák otthonuk világítását, hőmérsékletét és biztonságát. Az intelligens otthoni eszközök integrálása nemcsak a funkcionalitást növeli, hanem kifinomult légkört is teremt.

Az okos konyhák egyre nagyobb teret hódítanak, okos hűtők, borhűtők, sütők és mikrók, mosogatógépek mind applikációnk keresztül tudnak működni. A mai rohanó világunkban pedig igen nagy segítség ezek használata. Hiszen tudjuk mit jelent az időt spórolni minden nap.

4. Maximalizmus modern csavarral:

A minimalizmus már jó ideje uralja a tervezési szcénát, de 2024-ben a maximalizmus felé kezd elmozdulni egy modern csavarral.

A merész színek, a bonyolult minták, valamint a bútorok és kiegészítők eklektikus keverékei kerülnek a középpontba.

2024-ben bátran válassz gazdag árnyalatokat, mint a mélykék, az élénk zöldek és a meleg terrakotta, hogy mélységet és drámaiságot kölcsönözhessen terének.

A különböző minták, textúrák és anyagok rétegezése vizuálisan dinamikus környezetet teremt. A kulcs az elemek harmonizálása és a gondozott káosz létrehozása, amely szándékosnak és kifinomultnak tűnik. 

Idei repertoárba felkerültek az új színek és fronttípusok mellett olyan kiegészítők melyek már most kedvenceinkké váltak. Tölgyfa dekor csíkozott hátfal, színes csaptelepek vagy a számtalan variációban elhelyezhető vadonatúj egyedi designt képviselő nyitott belső polcos elem. 

Újdonságaink közé tartozik és nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy bútoraink mellé most már olyan kiegészítő elemeket is tudnak kedves Ügyfeleink választani mint a különböző kialakítású és színű étkezőszékek és bárszékek, melyek tökéletesen passzolnak konyháinkhoz. Extraként pedig étkezőasztalaink már nagyobbítható verzióban is elérhetőek!

Ezzel teljesíthetővé vált az az igény, hogy megkönnyítsük ügyfeleinknek új lakásuk bebútorozását.

 

2024 izgalmas évnek ígérkezik a belsőépítészet terén, olyan trendekkel, amelyek előtérbe helyezik a fenntarthatóságot, a természettel való kapcsolatot. Ha ezeket a trendeket beépíted otthonodba olyan teret alakíthatsz ki, amely esztétikus és tükrözi személyiséged. Akár a fenntartható dizájnt választod, akár a természetet viszed be otthonodba, vagy a maximalizmus birodalmát fedezed fel, a cél az, hogy olyan teret hozz létre, amely örömet, kényelmet és inspirációt hoz a mindennapi életedbe.

Elképzeléseid megvalósításához pedig válaszd szakembereinket!

Foglalj időpontot itt bemutatótermeink egyikébe ma, és ismerd meg a jövő designját!