Bútor,- és munkalapok

MDF és Bútorlap konyhák

MDF és bútorlap konyháink igen kedveltek trendi megjelenésük és kedvező áruk miatt.

Amikor ilyen konyhákról beszélünk, gondolhatunk fautánzatos, egy színű, fantázia mintás megoldásra is, mivel az MDF és bútorlapok színválasztéka majdnem a végtelennel egyenlő. Olyan exkluzív faanyagok utánzatait hozhatjuk el ezzel a megoldással otthonunkba, amik egyébként majdhogynem elérhetetlenek lennének, de egy elegánsan egyszerű bézs kompozíciót is létrehozhatunk például, a számtalan lehetőség közül.

Az MDF lapból készült konyhabútorok minősége kiváló, hiszen az MDF egy fokozottan vízálló faforgácslap. Szerkezete igen sűrű, így a sík felületek képzése mellett, lehetőség van a különböző marásminták kialakítására is, a hagyományos formáktól egészen az extrémekig. Mind klasszikus, mind pedig modern elképzelések megvalósíthatók ebből a sokoldalú anyagból. 

Festett magasfényű MDF

 • Tökéletes, tükör szerű magas fény
 • Magas karc és vízállóság
 • Polírozható felület
 • RAL és NCS színskála alapján több, mint 3000 szín
 • Selyemfényű és matt felület is festhető

Laminált Bútorlapok

 • Kiemelkedően nagy választék
 • Nagyon kedvező ár
 • Ideális sík felületek kialakításához
 • Időtálló, minőségi élzárás

A bútorlap az egyik legnépszerűbb alapanyag a konyhakészítés során. Ennek oka az elképesztően széles választék és kedvező ár kombinációja. A bútorlap a technológiák fejlődésével, megfelel a modern kor támasztotta minden követelménynek. Erről a kifejezetten karcálló felületek és a megfelelő élzárások gondoskodnak: a régi és elavult élfólia helyett, sokkal inkább ellenálló és tartósabb műanyag alapú élzárást használunk (úgynevezett ABS-t), amely rendszerint a bútorlappal teljesen színazonos. Bútorlapokból sokszor készítünk modern, fiatalos konyhákat, melyek árban is igen kedvezőek. Bútorlapból csak sík felületek képezhetők, marásminták készítésére ez az anyag nem alkalmas.

Faerezetes MDF és bútorlapoknál vízszintes és függőleges szálirány is szabadon választható az ajtókhoz és természetesen bármilyen egyedi méret!

A bútorok szinte minden egyes részletére több megoldást tudunk kínálni, ebből adódóan az árak is nagyon eltérőek lehetnek. 

Munkalapok

A munkalap a konyha egyik legfontosabb része. Értjük ezt természetesen az esztétikára, hiszen az összképben jelentős része van, de mindemellett ez a konyha leginkább igénybe vett eleme, hiszen minden nemű konyhai munkavégzés a munkalapon történik.

Ezért igazán fontos, hogy az igényeinknek legmegfelelőbb munkalapot válasszuk.

Munkalap típusok

 1. Normál munkalap
 2. Technistone munkalap
 3. Fa munkalap
 4. Dekton munkalap

Van néhány fontos követelmény, amit mindig szem előtt tartunk a munkalapok feldolgozásánál, ilyen például a vízállóság. Ez alapelvárás, nem csak egy kő munkalappal szemben, hanem ugyanúgy egy normál munkalap esetében is. Hogy elérjük a kívánt eredményt különösen odafigyelünk például két munkalap sarokban történő összeillesztésénél.

Ezt úgynevezett összemarással készítjük, így mindenféle alumínium toldó profil nélkül, teljesen egy síkban találkoznak a munkalapok, alig-alig látható az összeillesztés is, ami teljesen vízzáró is egyben.

Ugyanígy ügyelünk a mosogatók környékén és a megfelelő technikákat alkalmazzuk, hogy még egy egyszerű munkalap is a leghosszabb ideig a konyha dísze lehessen.

Tökéletes tervezés mosogató toldó profil nélkül

Bármilyen munkalapról is legyen szó, meg tudunk oldani az átlagostól (60 cm) mélyebb változatokat is, ez különösen előnyös konyhaszigeteknél, konyhabútorral egybeépített bárpult rendszerű reggeliző pultoknál, vagy ha éppen egy megfelelő magasságba épített ablakunk is van a konyhában, az ablakpárkányt is megoldhatjuk, mindenféle toldás nélkül a munkalap anyagából befuttatva. Ugyanúgy a rendkívüli vastagság sem lehet akadály.

Divatos elképzelés napjainkban a vastagított munkalap, ez azt jelenti, hogy akár 6-8 cm vastagságban is készülhetnek, vagy ezzel ellentétben a nagyon vékony munkalap is, mely akár 1,2 cm is lehet ha a design éppen így kívánja. 

Fontos felhasználási terület még, bármilyen munkalapról is beszéljünk, a csempét kiváltó hátfal borításként való alkalmazás. Modern és egységes megjelenést kölcsönöz a bútornak, ha elhagyjuk a szokásos csempe borítást és pl. a munkalap anyagából készítünk hátfalat a konyhának. Szintén előnyös az üveg hátfal alkalmazása, hiszen könnyebben tisztítható, mint a csempe.

Ezekben az esetekben javasolni szoktuk, hogy a konnektorok lehetőség szerint ne a falra szerelve helyezkedjenek el, hanem úgynevezett munkalapba süllyeszthető konnektorokat helyezzünk el a bútorban. Ettől a hátfalként használt anyagot nem szükséges furatolni, és egységesebb képet kap a konyha.

 

Normál munkalap

A normál, azaz laminált munkalapok a mai napig a legkedveltebb munkafelületek a konyhában. Ez köszönhető kedvező árának, illetve a hatalmas szín és méretválasztéknak, amit ez a típus kínál. A laminált munkalapok kaphatók egy színű, fantázia, kő mintás ( pl márvány szerű) , fa mintás színekben is. A modern technológiának köszönhetően már szinte alig lehet megkülönböztetni, hogy a munkalap tömör fából készült vagy laminált. Ezért is dolgozunk kizárólag német beszállítókkal, hogy a legszebb és legjobb minőséget tudjuk biztosítani.

 

Magas minőségű laminált munkalap és hátfal
 

Különböző élképzési módok is lehetségesek, a normál kerekítés mellett, alumínium élzárások is lehetségesek például. Akik nem kedvelik a csempe borítást a konyhában, azok akár a munkalappal megegyező színű hátfalat is kérhetnek a konyhabútorukhoz.

A cégünk által forgalmazott normál munkalapok mellett, számos egyedi mérettel rendelkező darab is elérhető. Rendelhet például 60-astól mélyebb változatot is, de kérhető akár 60-80 milliméteres vastag egyedi variáció is.

 

Technistone® munkalap

Képzeljen egy teljesen higiénikus, tökéletesen természetes felszínt, amelyet a porozitás mentességének köszönhetünk. Megkönnyíti munkáját a konyhában, mert közvetlen a munkalap felszínén dolgozhat nem szükséges bármilyen eszközt alátennie.

 Technistone® példátlan tulajdonságainak köszönhetően nemcsak a konyhában lehet felhasználni, hanem a lakás összes belső részében – akár a fürdőben is-, külső illetve belső ablakpárkányhoz, vagy csak további bútorkiegészítésekhez.
A Technistone® alapjában véve azonos tulajdonsággal bír, mint a természetes kő, de sok vonatkozásában viszont egyedülállóbbnak tekinthetjük.

Mi is az a Technistone®?

A Technistone® egy kompakt , porózus mentes, kemény kvarcit alapú kő. Széles körben lehet felhasználni munkalapjait, padlólapjait akár magán – és közszférában egyaránt. A tökéletes minőségű, de mégis főként természetes alapanyagoknak és páratlan gyártási eljárásnak köszönhetően a Technistone® igen erős ,tömör, de egyben mégis rugalmas anyag.
Színválasztékának számos variációja létezik ezért, felületének, vastagságának köszönhetően kiválaszthatja a megfelelő kombinációját elképzeléseinek, amely nem csak esztétikailag felel meg elvárásainak, hanem minőségében is egy kifogástalan választás lehet.

Miből készül a Technistone® ?

A Technistone® elsőosztályú természetes alapanyagokból készül (kvarcit, gránit), tükör -és üveggranulátumból, egy kis mértékű színezőanyagból és poliészter gyantából. Természetes alapanyagból áll, több mint 90%-a, a Technistone®nak, a maradék kevesebb mint 10% képezi a poliészter gyantát és az egyéb adalékokat.

Technistone® összehasonlítása a természetes kövekkel (gránit, márvány) pl. munkapultoknál

A Technistone® a természetes gránithoz képest egyforma vastagságot véve alapul, sokkal jobban bírja a különböző ellenállásokat és terhelést. A természetes gránit és márvány esztétikai szépségét ötvözi azzal a különbséggel, hogy nem szívja be a különböző szennyeződéseket, mint például az olaj. A Technistone® kő karc és saválló, míg ezt a természetes kövekre nem lehet elmondani.

 

Technistone® színtípusainak meghatározó alapanyagai

A Technistone® négyféle alaptípust, vagyis vonalat határoz meg termékei előállításában:

 • Homok (Gobi, Elegance színek): ezek a színek homok segítségével készülnek azért, hogy a felszín egy rendkívül homogén és finom szolid texturát képezzen.
  Előnye: nagyfokú ellenálló képesség, magas szilárdságú, egységes homogén szín
 • Gránit (Taurus, Karpatia, Sonora, Classic színek): a felszín jelentősen hasonlíthat a természetes gránitra a homok és a gránit kombinációja révén
  Előnye: természetes megjelenése mellett fontos tényező, hogy felülete nem szívja be a különböző anyagokat, szennyeződéseket (olaj)
 • Tükör (Starlight, Venetian, Translucent, Fresh): magasfényű felülettel rendelkezik, az apró tükör és üvegdarabok különleges textúrát adnak
  Előnye: egyedi a mintája, színe és csillogása összehasonlíthatatlan más munkapultokkal illetve lapokkal
 • Kristály (Crystal, Classic): ez a termék az egyik leg ellenállóbb ásványi anyagból készül, amely lehet áttetsző vagy matt, válogatott kvarcitot a világ legkiválóbb kőfejtő üzemeiből importálják.
  Előnye: a szépség , az erő, és a tisztaság
Mi az előnye egy Technistone® konyhai munkapultnak?

A lapok szilárdsága és ellenálló képessége jóval nagyobb a többi munkapultnál, mivel ezek a lapok a legkeményebb és legjobb minőségű ásványi anyagokból készülnek. Ezen a pulton mindenféle alátét és segédeszköz nélkül lehet akár húst előkészíteni, ezalatt értem a vágást és a kloffolást is.

A Technistone® hő hatására hogyan viselkedik?

A felhasznált alapanyagoknak hála rendkívül ellenálló a hőterhelésnek. A hő sokknak a 2 vagy 3cm-es pult rövid ideig ellenáll. Mit értünk ezalatt? Azt, hogy egy serpenyő vagy egy edény forró víz letétele körülbelül fél percig nem okoz semmilyen károsodást a pulton.

Összesítve miért is jó a Technistone használata otthonunkban?

Egy olyan termékről beszélünk, mely esztétikailag és tulajdonságait tekintve egy kiváló termékről beszélünk, amely:

 • Sav és karcálló,
 • rendkívül homogén anyag, széles színválasztékkal rendelkezik,
 • felületét tekintve több félével rendelkezik pl. fényes felület, slate (hullámos) felület,
 • nem szívja be a különböző szennyeződéseket, értve ezalatt a kávét, olajat, különböző vegyszereket,
 • a fényes felülettel rendelkező lapok nem vesztik el a fényét sok használat után sem,
 • ellenáll az úgy nevezett termo sokknak,
 • tisztán tartása nagyon egyszerű, nem igényel semmilyen különleges vegyszert,
 • 10 év garanciával rendelkezik!

 

Tömörfa munkalapok

A tömörfa munkalapokat a természetességet kedvelőknek ajánljuk, hiszen ebben az esetben eredeti tömör fa kerül felhasználásra a munkalap gyártásakor.A végeredmény egy igazán időtálló és gyönyörű konyhai munkafelület, amelyen akár vágódeszka nélkül is lehet szeletelni vagy éppen húst klopfolni. 

 

Teak fa munkalap

Tömör fából készült munkalapjaink a vízzel szemben is nagyon ellenállóak, még a mosogató környékén is.

A fa konyhai munkalapjainkat természetes anyagokkal felületkezeljük, hogy igazán hosszú távon szépek legyenek.

Ezek a típusú munkalapok az idő múlásával patinásodnak, mely nem vesz el értékükből. Hogy mindig gyönyörűen ápolt legyen a fa munkalap, célszerű pár évente ápoló olajjal megismételni a kezelést.

A legjellemzőbb a bükk, tölgy, cseresznye fából készült munkalap, de bármilyen keményfából tudunk gyártani.

Tömörfa és furnéros felületek

 • Tölgy, bükk, cseresznye, dió, juhar és egzóta fákból: teak, zebránó, wenge, stb…/
 • Bármilyen egyedi méretben és egyedi színben
 • Selyem vagy magas fényre felületkezelve
 • Időtálló, természetes felület
 • Bútorlap vagy más minta alapján történő felületkezelés

 

Dekton® munkalap

Mi az a Dekton®, miből készül?

A  Dekton® egy ultra kompakt felület, mely a legújabban gyártott üveg, porcelán valamint magas minőségű kvarc munkafelületekhez felhasznált nyersanyagok kifinomult keverékéből állítottak össze. 

A Dekton® által használt exkluzív TSP (összetömörített részecske technológia) egy olyan csúcstechnológiájú eljárás, mely a természetes kövek magas hőmérsékleten és magas nyomáson, évezredek alatt bekövetkező szerkezeti átalakulásának egy felgyorsított változata. 

Napjainkban tulajdonságainak köszönhetően a legmodernebb és legexkluzívabb munkalapnak számít.

 
Miért válassz Dekton®  munkalapot?

A Dekton® maximális mértékben ellenáll az UV sugárzás és az extrém hőmérsékletek hatásának is.  Még a makacs pl. vörösbor, kávé, filctoll és rozsda okozta foltok is könnyedén eltávolíthatók. Mivel a Dekton® extrém alacsony porozitással rendelkezik és nem tartalmaz gyantát, az anyag vegyszerekkel szemben is ellenálló.

 

 • Ellenáll a foltoknak (kávé, bor stb.)
 • Erősen ellenáll a karcnak
 • Maximálisan ellenáll a tűznek és hőnek
 • Stabilitás
 • Nagyfokú UV rezisztencia
 • Ellenáll a fagynak
 • Gyakorlatilag 0 a vízfelszívása
 • Ellenáll a dörzsölésnek.
 • Izgalmas textúrák és designok
 • Extrém vékony kidolgozásban is

 

 Dekton® tehát a kőszerű alapanyagokat bővíti tovább, és a kedvelt kerámia alternatívájaként szolgál.

 

Figyelem! Munkalapokat külön nem forgalmazunk, csak komplett konyhabútor vásárlása esetén rendelhető!