Konyhakiállítás 2020

 

Összefoglaló a Konyhakiállítás margójára

2020 elején egy rendkívül nagyszabású eseményen vettünk részt kiállítóként, mely nem más volt mint az ország legnagyobb tematikus kiállítása, a Konyhakiállítás.

Ebben az évben február végére esett a Konyhakiállítás, így mi már a 2019-es év végén elkezdtük a tervezést. Gondolkodtunk, inspirálódtunk, álmodtunk, szerveztünk, hogy a legújabb trendeket és lenyűgöző újdonságokat mutathassuk be Nektek. Február 27-re minden tökéletesen a helyére is került.

Minden gyártó életében nagy lépés, amikor kiállításokon jelenik meg, hiszen itt élőben a legfrissebb trendeknek megfelelően igyekszik az ember reprezentálni magát, mint cég. Irányt kíván mutatni a közönségnek a design terén, elhozni a legújabb technikai megoldásokat, mindezt egy szuper koncepcióba foglalva, mely inspirációként szolgál majd leendő vásárlóinak.

Nem volt ez másként nálunk sem. Mivel számunkra rendkívül fontos a minőségi anyagok használata valamint a design együttese, így folyamatosan nagy hangsúlyt fektetünk továbbképzéseinkre. Ihletet merítünk a legnagyobb divatdiktátoroktól, így természetesen mindig részt veszünk a világ legrangosabb bútorkiállításán is, a milánói Salone del Mobilén. Az ott látottakat elhozzuk a magyar közönség számára, saját ízlésünkkel fűszerezve, melytől igazán Küberes lesz a végeredmény. Ezek a kiállítások és különböző beszállítói tréningeken már évekre előre látjuk az előrejelzéseket, a dekor anyagok és a különböző technika nyújtotta újításokban is.

A kiállításon szereplő konyha koncepciója

Az idei évben a Konyhakiállításon  a választásunk  a mindig trendi és örök fehér szín, a kontrasztos fekete és ezeket csodásan kiemelő arany színek játszották a főszerepet. Már önmagukban a színek is extravagáns és klasszikus megjelenést mutattak, de azt a bizonyos pontot az i-re a különböző részletek adták.

A konyhabútor ajtajai tükörfényes, üvegszerű akril frontból készültek.  A fogantyúkat a felső sor esetében mellőztük és egy speciális felnyíló harmonika ajtóhoz való szerkezetet használtunk bennünk. Ezek a motorikus szerelvények nyomásra önmaguktól nyílnak ki és a bútor oldalában elhelyezett kis nyomógomb megnyomására maguktól csukódnak le. Mondanunk sem kell, hogy a kiállításra ellátogatók szájtátva, csillogó szemmel próbálgatták a szerkezetet.

Az alsó soron fogantyúk tekintetében a méltán kedvelt élfogantyút választottuk. Ezek a bútor ajtajainak tetején végigfutó fogantyúk teljesen méretre szabhatóak és rendkívül jól állnak a modern hatású bútorokhoz. Nyújtja a teret, szimmetriát képez, mégsem hangsúlyos. Tökéletes választás lehet a modern/minimál konyhát kedvelőknek.

A kiállítási konyhánk következő része egy magas sor volt, amiben nagy hangsúlyt kapott egy üvegezett rész, mely a régi vitrineket hivatott új és elképesztően menő formában újraéleszteni. A mi vitrinünk nem a nagyi régi üvegezett szekrénye, ahol a kristálypoharak pihennek. Ez valami teljesen új és modern kialakítású volt. A vékony, feketére színezett alumínium keretbe foglalt füstüveg látszólag egy egyszerű fekete üvegezett szekrénynek tűnik addig a percig, amíg fel nem kapcsolódik a szekrénybe épített LED rendszer és meg nem világítja az arany szálcsiszolt bútor belsőt, az üvegezett polcokkal.  Rengeteg fénykép készült a látogatók körében erről a szekrényről, sokan hivatkoztok azóta is erre a design elemre a tervezések során.

 

A magas sorban számos kihúzható kamraszekrény rendszert mutattunk be, mely megkönnyíti a modern családok életét. Rendkívül sok minden elhelyezhető egy ilyen szekrényben. Időtálló, masszív német Kesseböhmer és svájci Peka vasalatokat mutattunk be Nektek.

A fehér bútorban a sötét füstüvegen túl a Smeg konyhagépek is fényes feketék voltak, melyek a kontrasztot erősítették a bútorzaton belül.

A koncepció szerint egy konyhasziget is helyet kapott a standon, melyben az aláépíthető mosogató kapott helyet. A csodás kortalanul elegáns, egyenes vonalú Blanco silgránit mosogató és a hozzá színben is tökéletesen passzoló kihúzható fejes csaptelep is éke volt a konyhának.

Az antracit mosogatótálca teljesen egybeolvad a Dekton kerámia munkalappal. A választásunk anyagában strukturált minden konyhai igénybevételnek ellenálló munkalapra esett. A Dekton, professzionális ultrakompakt kerámia burkolatai a legtökéletesebb választások azokon a területeken, ahol a tartósság, a higiénia és a design, egyformán fontos súllyal esik latba. Az extra vékony 12 mm-es kerámia munkalap egyértelműen a következő évek trendjét mutatja előre, sokatokat elvarázsolt, nem hiába!

A szigetet úgy terveztük, hogy egy kávéra, gyors reggelire oda lehessen ülni hozzá. A sziget front oldalán visszaköszön az üvegezett megoldás, kiegyenlítve a kompozíciót.

Konyhai hátfalnak Lechner partnerünk csodás és elegáns üveghátfalát választottuk. A márvány mintában játszó hátfal színei az egész konyhában előforduló színeket egyesíttette. Ezzel az egész kompozíciót kiegyenlítette, harmonizálta és egy finom egyensúlyt teremtett.

 

+Extra kiegészítők amik kiemelik a tökéletes konyhát

  • A perfekcionista olasz márka a Smeg vízforralója és kávégépe.
  • Dolce & Gabbana tervezte kombinát sütő-mikrója és a borok szerelmeseinek az exkluzív borhűtő és a hozzá tartozó sommelier fiók.
  • Rejtett, érintésre működésbe lépő motorikus konnektor
  • Bútorba rejtett telefontöltő állomás
  • Professzionális Blum, termékek, melyek megkönnyítik a mindennapjaid, fóliavágó, tányértartó, belső rendszerezők.
  • Atim kihúzható asztal nagyobbító vaslat, ha egy kis plusz felülethez szeretnél jutni

 

  

 

Szuper élmény volt mind a folyamat, a tervezés és maga a Konyhakiállítás három napja is. Köszönjük a rengeteg érdeklődést, az elismerő szavakat és megkereséseiteket!

Az egyes újdonságokról, rejtett funkciókról további képeket Facebook oldalunkon találtok.

A kiállításon az ATV készített velünk egy interjút az aktuális trendekről, amit itt láthattok. 

Keressetek bennünket e-mailban vagy telefonon és jelentkezzetek be konzultációra, hogy Nektek is elkészíthessük álmaitok bútorát.