Világítás

LED világítás

Ahhoz, hogy kész bútorod még jobban ki tudd élvezni, szükséged lesz világításokra is. A legjobb, ha ezeket már a kezdeti terveknél is figyelembe vesszük, hogy a legjobb megoldást elérjük.

Minden esetben LED technológiás világításokat javaslunk, ezek tulajdonságaikban messze felülmúlják hagyományos társaikat:

 

A LED világítás hihetetlenül gazdaságos:

körülbelül tized annyi a fogyasztása, mint egy hagyományos világításé. Ez azt jelenti, hogy egy pl. egy 50W-os izzónak megfelelő LED izzó 5W-nyi energiát fogyaszt, ezzel karcsúsíthatja villanyszámláját is!

További előnye az igen hosszú élettartalma:

A LED világítások 50.000 üzemórára vannak hitelesítve. Összehasonlítás gyanánt, egy hagyományos izzó 1.000, míg egy energiatakarékoz égő 9.000 órára van gyártva. Ez magáért beszél!

Különböző megoldásokat választhatunk bútorunk világítását vizsgálva:

az első és legfontosabb kérdés, hogy hangulat (design) világítást szeretnénk vagy erős fényű megoldást. A leggyakoribb, hogy a kettőt együtt használjuk, mivel különböző fényerejű megoldások vannak, attól függően, hogy éppen hová szeretnénk felhasználni.

Az adott feladatnak megfelelően tudunk ajánlani hideg vagy meleg fényű, vízálló, rejtett vagy akár színes világítást is. A LED technológiák által nyújtott szabadság színte végtelen.

A profi világítás mellé érdemes nem kevésbé hasznos kapcsolást is kérni.

A skála itt is nagyon széles, de ízelítő gyanánt: tudunk szolgálni ajtó nyitásra kapcsolódó megoldással, vagy például tolóajtós gardrób szekrények belső világításához szenzor kapcsolóhoz. Több féle billenő, érintő vagy mozgásérzékelős kapcsolási megoldásaink vannak, sőt egyes LED szalagokhoz távirányítót is adunk!

 

LED világításokkal az igazán különleges konyhákért

Életünkben fontos szerepet játszanak a fények, a világítás. Otthonunk világítására érdemes kiemelt figyelmet fordítani, hiszen hatással van az egész lakás hangulatára. A konyha sok családnál központi szerepet játszik, ezért itt még inkább figyelnünk kell a fényekre. A LED világítások szinte bárhol megállják a helyüket, bátran ajánljuk őket a konyhába is!

Nyilvánvaló, hogy másfajta fényre van szükségünk a főzéshez, és megint másra például egy ünnepi vacsora elköltéséhez. A LED világításokkalazonban többféle igény is kielégíthető: az erős, nagy fényt adó lámpákat fővilágításnak javasoljuk, míg a szórt, lágyabb, esetleg színes fényűeket hangulatfokozáshoz. Lehetséges a pult fölé (a felső szekrény alsó részébe) és akár a pult felső, sőt, az alsó részébe is a világító testeket beépíteni. A vezérlést tekintve többféle megoldással állunk rendelkezésére.